Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννα με την Φρικαντελα απο τα παιδια του σχολειου

Εχθες 22/12/2011 στο θεατρο του δημοτικου σχολειου (το οποιο εχει ανακαινισθει και δειχνει υπεροχο, με νεα σκηνικα, κουρτινες και φρεσκοβαμμενο)τα παιδια παρουσιασαν την Χριστουγεννιατικη γιορτη τους, μια γιορτη με 4 ιστοριες, ενα χαμενο αγγελακι, την ιστορια της Γεννησης του Χριστου, τα καλικαντζαρακια και την ιστορια της Φρικαντελα (απο το βιβλιο του Ευγ. Τριβιζα "Φρικαντελα, η μαγισσα που μισουσε τα καλαντα").





Συγχαιρουμε ολα τα παιδια και τους εκπαιδευτικους για την, μεσα στην απλοτητα της, ωραια παρασταση και τους ευχομαστε καλα Χριστουγεννα, Καλη Χρονια με υγεια, ορεξη για δουλεια και δημιουργικοτητα.

για ευνοητους λογους τα προσωπα των παιδιων εχουν αλλιωθει

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεα του Δημοτικου Σχολειου στον οργανισμο Το Χαμογελο του Παιδιου

Πριν λιγες μερες ενα φορτηγο απο τον εθελοντικο - μη κερδοσκοπικο οργανισμο, Το Χαμογελο του Παιδιου, εκανε την εμφανιση του στον προαυλιο χωρο του Δημοτικου Σχολειου, με σκοπο και την συνεισφορα των μικρων μαθητων του σχολειου (που πλεον απαρτιζεται με μαθητες απο τα χωρια Μανεση, Παναριτι, Πουλακιδα και Ανυφι) στην προσπαθεια του οργανισμου. Ο οργανισμος απηυθυνε εκκληση σε ολα τα σχολεια (μεσω της Διευθυνσης Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης), το σχολειο μας ανταποκριθηκε συγκεντρωνοντας (μεσα απο λιστα που ειχε προτεινει ο οργανισμος) χαρτικα και ειδη διατροφης.










Ευχαριστω για το υλικο την Δ/ντρια του Σχολειου Κα Φωτεινη Βενετσανου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αν γνωριζεις...

Το blog εχει φτασει περιπου τις 2.600 επισκεψεις, κατι που δεν ειχα καν φανταστει, αλλα και που μου δινει ωθηση για να συνεχισω την προσπαθεια αυτη την οποια δεν θεωρω ατομικη.
Γι΄αυτο...
αν εχετε πληροφοριες για οτιδηποτε, παλιες φωτογραφιες, πληροφοριες για την ομαδα, για παλιες εκκλησιες που δεν υπαρχουν πλεον, αλλα και καποια πραγματα στα οποια δεν εχω αναφερθει και μπορει να γινει μελλοντικα, παρακαλω ενημερωστε με.

Φωτογραφιες

Στους προποδες του βουνου αυτου ειναι χτισμενο το εκκλησακι του Αγ. Σπυριδωνα, το ονομα του δεν το γνωριζω, παρολα αυτα η θεα απο την κορυφη του ειναι κατι το μαγικο.

Ο Άγιος Σπυριδωνας

Το λείψανό του, που διατηρήθηκε ακέραιο μετά την ταφή και ανέδιδε ευώδεις αναθυμιάσεις, αρχικά διατηρήθηκε σε εκκλησία της πατρίδας του. Μετά την κατάληψη της Κύπρου από τους Άραβες, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, το 691. Τρία χρόνια μετά την άλωση της Πόλης, ο ιερέας Γεώργιος Καλοχαιρέτης μετέφερε το λείψανο, μαζί μ' εκείνο της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, σ' ένα χωριό κοντά στην Άρτα και στη συνέχεια για μεγαλύτερη ασφάλεια μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα.
Αν υπάρχει κάτι με το οποίο η Κέρκυρα είναι έκτοτε αναπόσπαστα δεμένη μέσα στη νεότερη ιστορική της πορεία, σίγουρα είναι ο προστάτης και πολιούχος της Άγιος Σπυρίδων. Η λατρεία των Κερκυραίων στον θαυματουργό τους Άγιο δεν είναι απλά ένα οποιοδήποτε θρησκευτικό συναίσθημα, είναι η αγάπη, η ελπίδα και η παρηγοριά τους.

Τροπάριο του Αγίου Σπυρίδωνα

Της συνόδου της πρώτης ανεδείχθεις
υπέρμαχος και θαυματουργός
Θεοφόρε Σπυρίδων, πατήρ ημών,
διό νεκρά σύ εν τάφω προσφωνείς
και όφιν εις χρυσούν μετέβαλες,
και εν τω μέλπειν τας αγίας σου ευχάς
αγγέλους έσχες συλλειτουργούντας σοι, Ιερώτατε.
Δόξα τω σε δοξάσαντι, δόξα τω σε στεφανώσαντι,
Δόξα τω ενεργούντι δια σου πάσιν ίασιν.

πηγη http://www.hellenica.de/Griechenland/Religion/GR/AgiosSpyridonas.html

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Γενικη συνελευση του Πολ. συλλογου

Ο Πολιτιστικος-Μορφωτικος συλλογος "ο Μαη Νικολας" επανασυστηνεται και καλει τα μελη του το Σαββατο 10/12/2011 και ωρα 17:00, στο δημοτικο σχολειο για την διενεργεια γενικης συνελευσης και εκλογων με σκοπο την αναδειξη νεου διοικητικου συμβουλιου.

Στα Βουνενα, εκει που μαρτυρησε ο Αγιος Νικολαος, τα δεντρα περιεχουν το αιμα του.

Κατά την παράδοση, στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ή ο «ε...